S.O.S. Meer dan 65 miljoen mensen zijn wereldwijd op de vlucht, voor oorlog, vervolging, armoede, klimaatverandering, ongelijkheid,... Als gastvrije gemeente draagt ook Herent bij aan de opvang van vluchtelingen. De Herentse wereldmarkt maakt er dit jaar haar thema van, want vluchten en migratie zorgen ook voor solidariteit en culturele verrijking.

De Herentse kunstenaar Stef Houbrechts bouwt het Wildemanspark op 1 mei om tot S.O.S-kunstenplein, samen met andere kunstenaars en met Herentse solidariteitsorganisaties.

Vanaf 14 uur stap je in het Wildemanspark jouw vluchtelingen- en kunstroute. Je vindt er standen van Herentse organisaties die zich inzetten voor een betere en duurzame wereld. Laat je informeren, maar ook betoveren door kleurrijke marktstanden, heerlijke wereldkeuken of geniet gewoon van de sfeer op het altijd zonnige zuiderse terras. Dit jaar lanceert de wereldbar de Herentse fair trade mocktail !

Laat je op de wereldmarkt verrassen door workshops, straatanimatie en muziek.

Om 17 uur spettert de wereldmarkt naar een muzikaal hoogtepunt met de multiculturele feestfanfare orchestre international du vetex.

Ook dit jaar is de wereldmarkt gratis en je krijgt er zomaar de jaarlijkse feestmarkt bij.

Van harte welkom !

 

Orchestre international du VETEX